Hur du kan bli återförsäljare

De grossister som finns vill gärna ha många duktiga medarbetare som säljer deras produkter. Den som är återförsäljare har antingen en butik eller säljer saker online på nätet. Som återförsäljare köper du in saker du vill sälja och för dessa betalar du ingen moms, som annars är på 25 procent. När du senare ska sälja det du köpt in från grossisten, lägger du på momsen och sätter ett pris som gör att du går med vinst när du säljer sakerna. Vissa återförsäljare kan ha ett stort lager av det de säljer och det kan ibland medföra en ekonomisk risk om sakerna inte säljs som du tänkt.

Olika områden

En återförsäljare har som sagt oftast en butik där sakerna säljs, men de kan också besöka folk i hemmet. Då brukar någon vara värd eller värdinna och bjuda in vänner och bekanta som äter och dricker lite gott medan återförsäljaren har med sig provexemplar av det han/hon säljer. Dessa träffar brukar vara trevliga och återförsäljaren som är på besök kan även höra med de som är på plats om någon av dem vill bli återförsäljare. Om det är så, hjälper återförsäljaren till med grossistkontakt och ger råd om hur det hela går till. På så sätt ökar antalet återförsäljare hela tiden. Saker som du kan sälja är bland annat souveniren som bland annat prydnadsänglar, doftljus, tennskyltar med mera.

Tips som ger dig till en bra återförsäljare

När du bestämt dig för att bli återförsäljare bör du även bestämma dig för vad du vill sälja. Leta reda på nätet om dessa saker och läs noga på hur populära de är. Det är viktigt att det du säljer är saker som säljer och att du går med vinst. Några saker som varit populära länge och är så fortfarande är doftljus i olika lukter, souvenirer i form av exempelvis vackra änglar, husskyltar med mera.

Next Post

Inreda hemmet är alltid roligt

tis jun 1 , 2021
Det här med heminredning tycker nog de flesta om. Du kanske ska flytta hemifrån till en liten studentlägenhet eller en egen lägenhet och då är det extra roligt att inreda det nya hemmet. En del har lyckats spara ihop en budget som ska användas till nya möbler med mera. Andra […]